Петро Мешко народився у Рівному. Навчався у шостій школі, згодом вступив у Клеванський професійний ліцей, де здобув фах автослюсаря. Черговим етапом у житті стала строкова служба. Її Петро проходив у прикордонних військах. Потім повернувся додому. Працював будівельником.

40-річний солдат Петро Мешко загинув 8 серпня, виконуючи бойове завдання із захисту Батьківщини поблизу с. Новомайорськ Донецької області.

 

 

 

Публікації про Мешко П.

Веселий, компанійський, добрий та щедрий. Він нікому ні в чому не відмовляв, любив бути серед людей, у товаристві…

А ще з дитинства любив грати у футбол. Робив це за першої нагоди, а свого часу навіть грав за одну з команд місцевого клубу. Цю любов хотів передати і сину — п’ятирічному Іллі.

“Коли розпочалася війна ми з братом разом пішли у військкомат добровольцями. Розуміли обоє, що зайвих пояснень тут не треба. Треба захищати нашу країну, дітей, треба зробити все, що в наших силах, щоб ворог не прийшов сюди, на Рівненщину,” – розповідає брат Героя Володимир.

У недовгих телефонних розмовах Петро розповідав про службу. Був відвертим, що нелегко, і багато хлопців отримують поранення, багато гине… Та на всі прохання берегтися, відповідав своєю звичною фразою: “Я ж заговорений, нічого мене не візьме! Все буде добре!”

Володимир розповідає, що жодних сумних думок у брата не було. Вірив у перемогу та повернення додому.

“Жодного остраху, тільки погляд вперед! І ніяк інакше, ні кроку назад — так Петро жив, і нам тепер так треба жити!”

40-річний солдат Петро Мешко загинув 8 серпня, виконуючи бойове завдання із захисту Батьківщини поблизу с. Новомайорськ Донецької області…

 

Рівненська міська рада

Відразу із трьома героями попрощалися  у Рівному. В останню путь на майдані Незалежності провели трьох вірних захисників — Петра Мешка, Віталія
Рабчевського та Вячеслава Цюзя… Поховали Героїв на кладовищі “Нове”
 Список публікацій

У Рівному відбудеться прощання з трьома захисниками // Рівне 1

У суботу Рівне попрощається із загиблим Петром Мешком // Рівне 1

У Рівному попрощалися відразу з трьома Героями (ФОТО)  // Рівне вечірє

 

 

 

 

Мешко Петро Ілліч ( 08.08.2022)