На Кореччині попрощались із воїном, котрий  загинув у бою з російськими окупантами. Чин похорону звершили священники УПЦ. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

12 травня 2022 року у селі Гвіздів колишнього Корецького району в останню путь провели воїна Василя Харчука. Попрощатись із Героям прийшло багато друзів та родичів, побратимів та земляків.

Соборний чин відспівування полеглого воїна був звершений у Свято-Іллінському храмі. Заупокійне богослужіння очолив настоятель протоієрей Тарасій Трофимчук.

«Він проявив свою братерську любов тим, що своє життя віддав за кожного з нас, ставши на оборону нашої країни. Ми знаємо і віримо, що у Бога всі живі. Вірю, що зараз в обителях Небесних Господь його приймає як ту найдорожчу дитину, яка проявила свою любов до кожного з нас. Василь був хорошим життєрадісним чоловіком, прекрасним другом і хорошим християнином. Хай спочиває з миром», – зазначив отець Тарасій.

Василь Харчук одним із перших гвіздівчан став на захист суверенності Батьківщини. До лав Збройних Сил України вступив на початку березня. Загинув 7 травня на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу.

Без тата залишилось двоє діток.

Щирі співчуття родині та сім’ї захисника. Царство Небесне… Вічна пам’ять…

Раїса Поліщук

Село наше сьогодні отримало дуже погану звістку. Загинув наш односельчан. Хорошою був людиною Вася Харчук. Добрим батьком, чоловік, сином, братом, вірним другом. Ніколи поганого не робив, не образив нікого. Царство небесне йому. Співчуття рідним та близьким.
Лєна Миронець Як з цим жити, як пережити невиправдану смерть. Серце кричить. Рідні прийміть найщиріші співчуття. Вічна дяка, за те що боронив країну та став на захист нашого життя. Вічна Слава, вічна пам’ять Герою України! Герої не вмирають!
Галина Заводовська

Вася вічна тобі пам’ять .Царство тобі небесне. Просто немає слів. Галочко прийми наші щирі співчуття. Нехай Матінка Божа допоможе тобі пережити таку тяжку втрату. Вася був дуже хорошою людиною,прекрасним батьком, чудовим чоловіком. Герої невмирають. Низький тобі уклін.
Список публікацій