Фаліковський Владислав народився 14.липня 2001р. в м. Костополі.. Після закінчення 9-го класу, протягом 2017 – 2020 рр., навчався у ВСП «Костопільський будівельно-технологічний фаховий коледж НУВГП» за спеціальністю ««Штукатур, лицювальник-плиточник, маляр». Після закінчення навчання в коледжі був призваний на строкову військову службу в Національну гвардію України в м. Запоріжжя. З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну Влад став на захист незалежності та територіальної цілісності нашої Батьківщини.

Він був дуже добрий, наполегливий, веселий, хоробрий, займався спортом, старався усім допомогти.

30 січня 2023 року, рятуючи пораненого побратима під час масованого обстрілу. поблизу населеного .пункту Новоданилівка Запорізької  області, Владислав загинув.

Йому було лише 21 рік.. У захисника залишились батьки, двоє братів і кохана дівчина.

Публікації про Фаліковського В.
Юний нацгвардієць з Костополя загинув, рятуючи побратима під час масованого обстрілу рашистів у Запорізькій області загинув, рятуючи побратима під час масованого обстрілу рашистів у Запорізькій області

 Наш зовсім юний Захисник віддав своє життя за Україну та її майбутнє. Нема слів, які б хоч якось утішили батьків. Неймовірне горе увірвалося до їхньої оселі, вразивши усіх, без винятку, земляків, які сьогодні віддали шану Владиславу, урочисто попрощавшись з ним на майдані Шевченка в Костополі. Низько вклоняємося батькам, які виховали Героя, щиро співчуваємо його рідним, близьким та друзям. Він залишиться для нас завжди молодим та сповненим сил, а Господь забезпечить йому належне місце на Небі. Війна – це неймовірне варварство, коли зненацька нападають на мирного сусіда, і священний обов’язок, коли доводиться захищати рідну землю! Ми захоплюємося твоєю стійкістю, Владиславе, і завжди пам’ятатимемо про твій подвиг! Вічна Слава Герою Владиславу! – йдеться у повідомленні Костопільської міської ради.

Спогади класного керівника Левчук Ніни Романівни

Розум відмовляється усвідомлювати, що Владислава не має серед живих. Скромний, вихований, товариський і усміхнений. Влад запам’ятався всім хто навчався з ним у 6 групі. Влад чимало ще міг зробити, та пішов захищати рідну землю. Він стикнувся з війною « віч – на – віч», опинившись у пеклі випробовувань і страху. Скромний… зовсім юний Захисник врятував пораненого побратима під час масового обстрілу. У 21рік Владислав поклав на вівтар державності своє життя, свої плани на майбутнє. Побратими помстяться за Влада. Світла пам’ять і вічна Герою – Владиславу Фаліковському.

Спогади класного керівника та вчителя інформатики Зданюк Юлії Миколаївни.

Влад запам’ятався мені хлопцем, що завжди з посмішкою на обличчі. Він був скромним, спокійним, вихованим учнем. Для хлопців Владислав був надійним, вірним другом. Владе, ти став ще одним Ангелом-охоронцем для нас, для України. Неабиякою несподіванкою стала для мене новина, що Влад пішов воювати, адже знала, що хлопець мав плани поїхати за кордон, одружитися.

Вчитися хлопець не те що не любив, він просто не бачив себе в обраній професії, тому частенько приходилося проводити з ним душевні розмови про сокровенне. Понад усе Влад не хотів засмучувати своїх рідних і завжди залишався спокійним та усміхненим, щоб не сталося. Здавалося, як наш Герой сидів за партою, то разом з ним до класу завжди заходило сонечко, так тепло і спокійно ставало від його ясного погляду. Завжди був ;на позитиві, ніколи не відмовився, при потребі , допомогти , підтягнутий, красивий юнак, якому б жити і жити… Для мене, як і всіх одногрупників, Фаліковський Владислав є прикладом мужності, Героєм, який віддав найдорожче за нашу волю. Його подвиг, світлий погляд назавжди залишиться в наших серцях… Немає слів, щоб передати біль і розпач через непоправну втрату.

Світлини з домашнього архіву

Список публікацій

Загинув солдат Фаліковський Владислав Дмитрович з Костополя // ВІсті Рівненщини

Знову жахлива втрата: У Запорізькій області загинув 21-річний мешканець Рівненщини // Радіо Трек: новини.

Юний нацгвардієць з Костополя загинув, рятуючи побратима під час масованого обстрілу рашистів у Запорізькій області // Рівнне вечірнє

Фаліковський Владислав Дмитрович (14.07.2001-30.01.2023)