Кухар Богдан народився 9 травня 1986 року в селі Горбаків Рівненського району (до 2021 р. – Гощанського району).

У 2003 році закінчив із золотою медаллю Горбаківську ЗОШ І-ІІІ ст.

Навчався в Національному університеті водного господарства та природокористування, який

закінчив з відзнакою у 2008 році, здобувши спеціальність інженера геоінформаційних систем. Також закінчив військову кафедру цього закладу.

З 2008 року працював в ТОВ СГП «ім. Воловікова». Остання посада – заступник начальника служби механізації. За ці роки обіймав різні посади, успішно просуваючись кар’єрними сходами та розвиваючи підприємство. Був економістом, завідуючим ремонтної майстерні тракторного господарства, інженером з тракторної техніки.

Одружився в січні 2017 року. У 2018 році став батьком – народилася дочка Софійка.

Захисника призвали боронити Україну 21 березня 2022 року.

Загинув Богдан 27 серпня 2022 року в ході ведення бойових дій в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області.

Поховали воїна в рідному селі Горбакові.

У нього залишились дружина та 4-річна донечка.

Публікації про Кухаря Б.
У бою з окупантами загинув капітан з Рівненського району

27 серпня у героїчному бою із російським агресором загинув молодий захисник України капітан Богдан Кухар із села Горбаків. Герой проживав в селі Чудниця.

Повідомляють у Гощанській селищній раді.

“Війна забирає найкращих, найвідданіших, тих, у кого ще мало бути ціле життя попереду. Висловлюю співчуття рідним та близьким, разом з Вами низько схиляємо голову у скорботі. Нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, усіх, хто його знав, любив та шанував”, – йдеться у повідомленні.

У скорботі Гощанська й Бабинська громади. В скорботі Гоща, Горбаків, Бабин і Микулин, Тучин, Дроздів…Усі села наших громад. Усі села, містечка і міста України.

Сьогодні, зі сльозами та на колінах зустріли загиблого Захисника, Кухара Богдана Дмитровича, мешканця села Горбаків, який загинув у бою, захищаючи Україну від російського агресора.

– Він завжди був чудовою, доброю та щирою людиною, відповідальним працівником, надійним колегою… Всі його поважали і зараз наш колектив відчуває безмірну скорботу від втрати. Дуже важко прийняти те, що не дочекаємося його з боїв за рідну землю. З життя пішов справжній українець, справжній Герой…» –  розповідають про полеглого Героя працівники ТОВ СГП «ім. Воловікова».

Життя Богдана Дмитровича Кухаря обірвалося на 36-му році під час захисту Батьківщини від російських загарбників. Цю сумну звістку нещодавно сповістили рідним та землякам воїна. У нього залишились дружина та 4-річна донечка.

Богдан жив у селі Горбаків, з 2008 року працював на ТОВ СГП «ім. Воловікова». Остання його посада – заступник начальника служби механізації. За ці роки обіймав різні посади, успішно просуваючись кар’єрними сходами та розвиваючи підприємство. Був економістом, завідуючим ремонтної майстерні тракторного господарства, інженером з тракторної техніки тощо.

Захисника призвали боронити Україну 21 березня 2022-го. Відтоді він захищав рідну землю до останнього подиху.

Загинув Герой України 27 серпня в ході ведення бойових дій в районі населеного пункту Марїнка Донецької області.

Товариський футбольний матч пам’яті Богдана Кухаря (капітана ЗСУ)

4 вересня в с. Горбакові відбувся товариський футбольний матч ФК «Горбаків» з жадківським «Ураганом»  Корецької громади пам’яті Богдана Кухаря (капітана ЗСУ).

Список публікацій

Гинуть наші краяни у боротьбі зи мир в Україні // Вільне слово. – 2022. – 8 верес. – С. 5.

Рівненщина попрощалася з Героями // Вісті Рівненщини. – 2022. – 9 верес. – С. 2.

У бою з окупантами загинув капітан з Рівненського району // RIVNE.MEDIA

Сьогодні Гощанська і Бабинська громади попрощались з загиблим захисником Богданом Кухаром // Вісті Рівненщини

Кухар Богдан Дмитрович (09.05.1986-27.08.2022)