Свиридюк Тарас Миколайович народився 30 червня 1996 року в с. Лінчин Рівненської області в багатодітній сім’ї. Закінчив Лінчинську дев’ятирічну школу, та здобув професію будівельника у Соснівському ПТУ-4. Після закінчення училища працював на будівництві, а у 2017 році був призваний на строкову службу в ЗСУ. Після закінчення строкової служби 15.05.2019 р.підписав контракт та воював на сході нашої країни, де захищав її кордони у складі 14-ї механізованої окремої бригади ім. Князя Романа Великого міста Володимир-Волинський.
Після масштабного вторгнення Росії Тарас разом із своєю бригадою був направлений у Миколаївську область Баштанський район с.Снігурівка для захисту нашої країни.
Загинув Тарас Свиридюк 20 березня 2022 року у віці 25 років.
У Тараса залишилась донька, яка народилася у цивільному шлюбі.
Похований воїн на кладовищі села Лінчин.

Указом президента  України  №240/2022 “за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі” СВИРИДЮКА Тараса Миколайовича — старшого солдата нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня  (посмертно)

Публікації про Свиридюка Т.

 

Поховали з почестями

Березнівщина знову здригнулася від страшної звістки – додому привезли сина української землі – жителя села Лінчин 26-річного військовослужбовця контрактної служби ЗСУ Тараса  СВИРИДЮКА.
Втім, ввечері, 26 березня, він приїхав вже не сам, а в супроводі військових. Здавалося, навіть природа не могла змиритися з цією страшною втратою: в суботу, коли везли тіло бійця, здійнявся сильний штормовий вітер, але він не завадив тисячам земляків зустріти його на колінах та зі свічками в руках в усіх населених пунктах понад шляхом – в Антонівці, Березному і так до
рідного Лінчина.
Заупокійна служба за загиблим захисником відбувалася в Свято-Введенському храмі УПЦ. Від дому полеглого процесія розтягнулась чи не на кілька сотень метрів, плакали дорослі, діти, майоріли жовто-сині стяги.

Він був дійсно воїном, розумівся на зброї. Був гідним сином своєї землі, людиною, на яку завжди можна покластися. За час, який Тарас перебував у моїй роті, він зарекомендував себе як чудова людина, гарний боєць. Це дуже велика втрата для нас і для мене безпосередньо. Я молодий командир роти, це перша моя втрата. Важко говорити, – сказала військова лейтенантка, яка прибула на його похорон.

Сподіваємося, що його жертва не була даремною. Бо, коли над тілом загиблого побратима один каже Слава Україні, а сотні відповідають Героям слава!,. Господь благословляє таку націю на перемогу.
Вічна пам’ять героям. Слава Україні!

Юлія Іванюк.

Українська Православна Церква

З благословення митрополита Поліського і Сарненського Анатолія чин відспівування у Введенському храмі села Лінчин очолив протоієрей Володимир Чернюшок – настоятель Михайлівського храму села Михалин.

Поховано новопреставленого воїна Тараса на кладовищі села Лінчин. Керуючий єпархією митрополит Анатолій висловив співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

 

Родині старшого солдата з Березнівщини Тараса Свиридюка вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня. Посмертно.

Відповідно до Указу Президента України від 14 квітня 2022 року №240/2022, йому призначили державну нагороду, яку  передали родичам Березнівський міський голова Руслан Пилипчук з представниками влади.

“Вони загинули за Україну” (Герої Березнівської громади)

Список публікацій

Іванюк Ю. Поховали з почестями / Ю. Іванюк // Надслучанський вісник : Березнівська районна
газета. – 2022. – N 13/31 берез./. – С. 1.
В с. Лінчині на Березнівщині попорощалися з 26-річним військослужбовцем контрактної служби ЗСУ  Тарасом Свиридюком, який загинув у бою за Україну з російськими окупантами.

У боях за Україну загинули три воїни з Березнівщини // INY: новини

Полягли в боях за Україну: Рівненщина втратила ще двох зовсім молодих захисників // Rivne Media

У боях з росіянами загинули молоді захисники з Березнівщини // Рівне вечірнє

 

 

Свиридюк Тарас Миколайович (30.06.1994-20.03.2022)