Василь Удодик народився у Рівному, навчався у ЗОШ , число 8. Після 9 класу, в період 2004-2008рр, навчався у Рівненському технічному фаховому коледжі НУВГП за спеціальністю «Обслуговування та ремонт обладнання хімічної і нафтогазопереробної промисловості» Проте за спеціальністю  так і не працював…

Строкову службу в армії проходив у Львові. В період 2014-2015рр. перебував в зоні проведення АТО.

З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну став на захист незалежності та територіальної цілісності нашої Батьківщини.

33-річний Василь Удодик загинув 4 січня на Харківщині…

Поховали Героя в Рівному на кладовищі “Нове”

Публікації про Удодика В.

7 січня, об 11:00 на Майдані Незалежності прощалися відразу з чотирма мужніми Героями, які віддали найцінніше – власне життя за наше з вами мирне небо. Богдан Гордійчук, Василь Удодик, Олександр Ліщук та Юрій Кузмічь – друзі та захисники, яких об’єднала війна, – говорить міський голова Рівного Олександр Третяк.

 – А найтрагічніше те, що тепер всі вони мають одну і ту ж дату смерті…Бо їх життя обірвалися в одну мить…Чотири молоді життя обірвалися в зоні бойових дій на Харківщині, а тепер їх проводять в

останню путь у рідному Рівному, на Рокитнівщині та Березнівщині…

«В АТО він прослужив рік, а просто жив, працював на автомийці “СТО” а згодом експедитором. А в жовтні 2020 року у них з коханою народилася донечка. Василь з Мариною хотіли офіційно оформити стосунки, коли він приїжджав у грудні у відпустку, але на війні загинув її тато, тому відклали…» – розповідає сестра Героя Людмила.

Василь мало розповідав рідним про війну – не хотів, щоб переживали, беріг рідних від жахів, які довелося побачити.

«Йому телефонували з військкомату, пропонували підписати контракт після АТО, але він не захотів. Сказав, що не хоче повертатися у це пекло, хоча багато його побратимів погоджувалися,» – продовжує Людмила.

Коли ж розпочалася війна у лютому, Василь не вагався. Він відправив дружину з донечкою до мами, а сам зустрівся з побратимами з Рівного та області, яких знав іще з АТО, й вирушив на захист країни.

«Він би ніколи не зробив нікому зла, надзвичайно добрий та турботливий. Василь завжди намагався нас вберегти, не хотів зайвий раз хвилювати. У нього завжди все було нормально. Найважче він переживав загибель побратимів, тоді мав з кимось говорити. Але й тоді міг сказати, що є загиблий, але не розповідав, що саме сталося… А ще він надзвичайно довіряв хлопцям, з якими служив. Вони всі наші, з Рівненщини, разом іще з антитерористичної операції, їхали на війну разом, там були разом, і на жаль, загинули теж разом… Василь завжди посміхався…» – пригадує сестра.

33-річний Василь Удодик загинув 4 січня на Харківщині…

Рівненська міська рада

«Моє новорічне бажання не здійснилось. Всі загадували перемоги і миру, а я загадувала щоб Василь повернувся живим додому. Я більше не загадуватиму бажання в новорічну ніч. Знаєте, герої вмирають, вмирають на полі бою і їх привозять до рідних в домовинах. Якби ж ми тільки знали, коли і з ким наша зустріч чи розмова є остання. Такої болі я не відчувала давно, а можливо і зовсім не відчувала ще. Йому назавжди 33 роки. Я знаю, як він нас любив і переживав за нас лежачи в окопі. Твоя посмішка закарбується в пам’яті всіх хто тебе знав. Я завжди пам’ятатиму тебе усміхненим, відважним, сміливим, справедливим та рішучим братом. Люблю тебе до останнього подиху. Ще зустрінемось», – написла сестра загиблого.

 Список публікацій

Удодик Василь Михайлович (Удав) (12.05.1989-04.01.2023)