Анатолій Саратов народився 13 січня 1998 року у селищу Клесів Сарненського району.Анатолія виховувала бабуся. 2015 закінчив Клесівську ЗОШ І-ІІ ступенів ліцею, після чого пішов працювати верстатником у цеху переробки ДП «Клесівський лісгосп». 2019 підписав контракт із ЗСУ та проходив службу у зоні ООС на Луганщині. З початком російського вторгнення став на захист рідної землі.

Загинув в с. Попасна Луганської області 1 квітня 2022 року, виконуючи свій військовий обов’язок, захищаючи територію України від російських загарбників.

18 квітня 2022 р. в останню путь провели загиблого  Анатолія Саратова. Світла пам’ять про Героя, його незламний патріотичний дух назавжди залишаться в серцях рідних, близьких друзів, побратимів та знайомих.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Анатолія Саратова нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

Публікації про Саратова А.
У Клесові попрощалися з військовим, який загинув під артобстрілом на Луганщині

У Клесові на Сарненщині в останню путь провели 24-річного захисника Анатолія Саратова.

 

Старшого солдата, жителя селища Клесів Сарненського району Анатолія Саратова посмертно нагородили орденом «За мужність».

 Указ Президента України №359/2022  За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі

 

 

Список публікацій

Наші краяни у боротьбі за мир в Україні// Вільне слово. – 2022. – 21 квіт. – С. 5.

У Демидівці та Клесовфі попрощалися із загиблими Героями: [Анатолій Саратов та Микола Каращук]// Вісті Рівненщини. – 2022. – 22 квіт. – С. 2.

Загинув внаслідок ворожого артобстрілу// Сарненські новини. – 2022. – 21 квіт. – С. 5.

У Клесові попрощалися із загиблим односельцем// Сарненські новини. – 2022. – 28 квіт. – С. 4.

Саратов Анатолій Олександрович (13.04.1998-1.04.2020)