Василь  Петрович  Коляда   народився 12. 06 1986  року  у місті Костопіль Рівненської області. Мама померла, коли хлопчику було 2 роки. Дитинство він провів у селі Данчиміст.
   Виховував    Василя  тато та   бабуся   з  дідусем.  Бабуся  стала для  нього  теплим промінчиком сонця, який  провів  його   протягом всього дитинства, юності, дорослого  життя.    У 1992 році Василь пішов  навчатися  в  Данчимістську  загальноосвітню  школу I – II  ступенів. 
  В 2001р. закінчив 9 класів, вступив  до  Костопільського  будівельно – технологічного коледжу,  на спеціальність  « Столяр».  Після закінчення навчання, працював.. Рано пішов на роботу. Коли йому було 23, помер і батько. Василь працював на будівництвах, був хорошим майстром. Всього в житті досяг самостійно. 

  У травні 2007 р.  Василь  познайомився  з Олею, яка згодом  стала його дружиною . У 2008р.  народився  синочок – Олексійко, а  в  2010р.  донечка – Софійка.

Коли  розпочалася  повномасштабна  війна з  росією,  був призваний до лав  ЗСУ.  З 25 лютого 2022р. перебував у    Костопільській   територіальній обороні .
У травні  2022р.  переведений до  Володимира –  Волинського – в/ ч 1008,  14 бригада.   17 липня 2022р.  переведений   до  Бахмутському напрямку.  Василь був навідником  кулеметного відділення кулеметного взводу стрілецького  батальйону

.Вірний військовій присязі в результаті ворожого обстрілу  під час  виконання бойового завдання  в районі населеного пункту Момотове Харківської області, 31 серпня отримав поранення не сумісні з життям.Старший солдат Василь Коляда, позивний Різдво, загинув 1 вересня 2022 року в бою з окупантами на Харківщині. Біля села Момотове захисник отримав смертельне поранення голови.Побратими намагалися врятувати бійця, проте у госпіталі м.Харків серце військового зупинилось. Йому було 36 років.

Поховали Василя на Алеї Слави у рідному місті Костопіль що на Рівненщині.

   У Героя залишились :  дружина,  діти.

Публікації про Коляду В.

Провести Героя в останню дорогу зібралося багато костопільчан, військових побратимів, рідні та друзі. Чин похорону відбувся у соборі святого Петра і Павла, а поховали загиблого захисника на кладовищі «Нове» поруч з іншими Героями.

Глибоко сумуємо та розділяємо горе з родинами загиблих Героїв!


 
   Спогади  дружини  : 

«Василь  був  доброю людиною, хорошим, люблячим чоловіком  веселої вдачі, чудовим  татом  для  дітей.  Був  майстром своєї справи,  працював   та   навчався  чомусь  новому, намагався зробити так, щоб у  сім’ї  був  достаток.  Для друзів був  надійним другом, завжди підтримував, в усьому  допомагав.  У  моїй  пам’яті залишаться прекрасні моменти життя з 
чоловіком.  Дуже шкода,  що плани  на майбутнє,  які ми планували… вже ніколи не здійсняться.  Все обірвала війна…»

Список публікацій

На Харківщині загинув навідник кулеметного взводу з Рівненщини Василь Коляда // Rivne Media

У Харківській області загинув військовий з Рівненщини // Рівне1

На Харківщині загинув навідник кулеметного взводу з Рівненщини Василь Коляда // Волинь

Загинув на Харківщині кулеметник з Костопільщини // Рівне вечірнє

Коляда Василь  Петрович (12.06.1986-01.09.2022)