Гордійчук Леонід Андрійович народився 15 вересня 1983 року в селі Буда, колишнього Рокитнівського, тепер Сарненського району, Рівненської області.

Навчався у Будівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів. Вчителі та директор теперішньої Будівської гімназії розповідають про Леоніда Гордійчука як про вихованого і слухняного учня, який виявляв повагу до них навіть через десятки років після того, як став випускником. А ще кажуть, що він був надзвичайно добрим і порядним і що ніколи нікому не заподіяв зла.

 Після закінчення школи вступив до Рокитнівського професійного ліцею за спеціальністю «Сантехнік, електро та газозварювальник». У мирний час працював переважно на заробітках у столиці України.

Леонід був призваний за мобілізацією 22 лютого 2023 року. Проходив навчання на Житомирщині, під час яких, зокрема, здобув кваліфікацію водія-машиніста БТРа. Мав надію, що керуватиме цим потужним військовим засобом на полі бою. Але не судилося… Захищав кордони рідної країни в найгарячіших точках Донецької та Луганської областей.

А невдовзі прийшла звістка про загибель Леоніда. Він помер 15 травня 2023 року в Луганській області від поранень, несумісних з життям.

Друзі згадують Леоніда як надійного товариша, який ішов за  своїх до кінця. І Україну свою він любив понад усе, тому й загинув за неї.

19 травня 2023 року Рокитнівщина попрощалася із своїм загиблим героєм Леонідом Гордійчуком. Поховали Героя на кладовищі рідного села Буда.

Публікації про Гордійчука Л.

Мама з глибоким болем і скорботою згадує сина, його доброту, повагу до батьків, любов до праці, його бажання і уміння всім допомогти. А ще бажання захищати Україну. Він був дружелюбний, з багатьма спілкувався майже до останку. Тільки, на жаль, не завжди мав змогу. Під час останнього віодеозв’язку, як згадує мама, вони тільки дивилися один на одного і не могли вимовити жодного слова.

Колеги згадують:

«Леоніду Гордійчуку були притаманні найкращі людські якості і чесноти: неймовірна доброта, працелюбність, порядність, людяність, дружелюбність, надійність, уміння підтримувати і допомагати. А ще уміння любити: рідних, близьких, друзів, земляків, своє село і свою країну. Він був особливим, нефальшивим і справжнім, хоробрим і мужнім. Тому й пішов боронити Україну в грізний час. Для нього було честю захищати рідну державу».

Наталія Тіт Завжди переслідує страх побачити у списку загиблих людину, яку знаєш особисто ….. і воно таки відбулось… (((

Льонь, Царство тобі небесне!!!! Вічна тобі памʼять та співчуття рідним!!!

Тетяна Мальченко Вічна пам’ять Герою, ще так багато ти хотів зробити,ти так пишався,що солдат! Не так хотів додому ти вертатись..

Nataliya Tymochko

Боже милий мій зупини цю страшну війну, Гине весь цвіт України, душа розривається від болю в серці, плаче небо і земля України плаче, вмирають кращі. Вічна пам’ять царство небесне Герою, щирі співчуття рідним, низький уклін до землі.

..

Живим коридором Слави жителі громади зустріли свого земляка, воїна Леоніда Гордійчука.

«Його поховали на кладовищі рідного села Буда, яке не перестає тужити і плакати за своїм земляком. Він бо ж поклав голову за те, щоб і теперішні, й майбутні покоління жили в мирі», – розповіла Валентина Кириловець.

У селі Буда відбулося відкриття памʼятної дошки полеглому захиснику Леоніду Гордійчуку

14  грудня 2023 року у селі Буда відбулося відкриття памʼятної дошки полеглому захиснику Леоніду Гордійчуку.

Нефальшивий, справжній і мужній, умів любити, підтримувати і завжди приходив на допомогу…Таким Леоніда памʼятають усіх, хто його знав.

Нехай ця меморіальна дошка нагадує нам про героїзм Леоніда і усіх захисників, які віддали найцінніше за спокій кожного українця.

Поки ми їх памʼятаємо, Герої не вмирають! Вічна памʼять та слава!

 Фото із домашнього архіву

Список пкублікацій

Гордійчук Леонід Андрійович // Рокитнівська селищна рада – офіційний веб-сайт

На війні загинув воїн із Рівненщини Леонід Гордійчук // «Горинь info»:сайт 

Життя двох захисників з Рівненщини забрала війна // «Рівне вечірнє»:сайт 

У селі Буда відбулося відкриття памʼятної дошки полеглому захиснику Леоніду Гордійчуку // Рокитнівська селищна рада – офіційний веб-сайт

Гордійчук Леонід Андрійович (15.09.1983-15.05.2023)