Кухарець Микола Володимирович народився 15.02.1977р. у м.Рівне, Рівненської області. У 1992 році отримав свідоцтво про здобуття загальної середньої освіти в ЗОШ № 6 м.Рівного.
З 1992 по 1995 роки Микола навчався у Рівненському професійно-технічному училищі №10 та отримав диплом за спеціальністю «Електромонтер».
Після закінчення училища Микола служив в ЗСУ.  Працював за кордон. Згодом, повернувшись в Україну,  був експедитором на аптечному складі.
Микола був щирою, привітною, позитивною людиною,  його поважали колеги.. Рідні, близькі та побратими воїна пам’ятають його як, надійного та сумлінного друга.
03 листопада 2022 року Микола Кухарець  був мобілізований до Збройних сил України, як матрос.
Після бойового злагодження у Великій Британії, військовослужбовець захищав державний суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України на різних напрямках.
Виконуючи бойове завдання, 22.12.2023 року оператор 2 відділення протитанкових ракетних комплексів, взводу протитанкових ракетних комплексів, роти вогневої підтримки 2 батальйону морської піхоти Кухарець Микола Володимирович загинув поблизу н.п.Крінки Херсонської області. Йому назавжди залишиться 46 років.

Поховали Героя на кладовищі “Нове” в Рівному
Відповідно до  рішення Рівненської міської ради від 14.03.2024 року № 4669 Кухарцю Миколі Володимировичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Рівного».

Публікації про Кухарця М

Рівне схилило голови у пошані до подвигу та мужності українського Героя — захисника рідної землі, рівнянина Миколи Кухарця…

“Він готовий був стати долав Збройних сил України з перших днів повномасштабного вторгнення. Був переконаний, що необхідно вигнати ворога з нашої землі, звільнити землю від цієї напасті. Старанно викладався на навчаннях у Британії і неймовірно дбав про рідних. Жодного разу не дав їм відчути біль та страх війни, максимально полегшував сприйняття, аби навіть з розмов вони не відчували того жаху, який щодня бачать воїни…

46-річний матрос Микола Кухарець загинув під час захисту Батьківщини у зоні виконання бойових завдань на Херсонщині. Він до останнього залишався вірний військовій присязі…

Вічна слава Герою.”., – йдеться на фейсбук сторінці Рівненської міської ради .

У Рівному попрощалися із матросом Миколою Кухарцем

У Рівному на майдані Незалежності 2 лютого попрощалися із 46-річним матросом Миколою Кухарцем.

Яким захисника запам’ятали рідні та знайомі

Розповідає сестра Героя Валентина:

“Коля був дуже непосидючим, рухливий. Це впливало на все його життя. Змінив чимало місць роботи, професій, працював за кордоном та в Україні. А коли у лютому 2022 року розпочалось повномасштабне вторгнення, вже в перші дні пішов до військкомату, аби стати до лав Збройних сил України. Він служив в армії, тому вважав це своїм обов’язком. Емоційно говорив, що потрібно вигнати ворога з нашої землі, звільнити Україну. .

Він із захопленням розповідав про навчання у Великій Британії, про те, який то високий рівень, як у них проходять навіть тренувальні бої. Говорив, що його хвалили, адже гарно справлявся із задачами. А от про справжню війну багато не розповідав. Він ніколи не жалівся, у нього завжди все було добре.

У нього завжди все було легко, він навіть про службу говорив так невимушено. Я б ніколи не могла подумати, що станеться отак, адже в його словах ніколи не було трагізму чи катастрофи, все дуже спокійно…”

Ольга Бородавко, колега загиблого військового.

“Є таке слово — трудяга, от він був дуже працьовитий і дуже швидкий. Постійно не сидів на місці, допомагав іншим. Це була дуже хороша людина. Він завжди усміхався, що б не сталося: добре чи погане. Завжди з хорошим настроєм, з оптимізмом. В останній телефонній розмові сказав: «Я так чекаю відпустку. Дуже хочу прийти, всіх вас побачити й ми обов’язково переможемо»”.

Уляна Білоус зазначила:

“Це моєї колеги син. Він хоч і не був нашим працівником, але приходив часто на допомогу. Особливо як почалася війна, приходив і допомагав закладу з влаштуванням бомбосховища. Ми його дуже любили та поважали, і маму його теж “.

Список публікацій

У Рівному попрощалися із матросом Миколою Кухарцем // Суспільне .Рівне

«Ніколи не жалівся, у нього завжди все було добре»: У Рівному попрощаються із 46-річним матросом // Радіо Трек: новини

Назавжди 46: у Рівному віддали останню шану загиблому герою Миколі Кухарцю (ВІДЕО) // Рівне 1

Кухарець Микола Володимирович (15.02.1977-22.12.2023)