Гаврилюк Олег Васильович народився 15 березня 1990 року у с.Городище Березнівського району. У 2007році закінчив Городищенську ЗОШ та здобув середню освіту. Олег був учасником спортивних змагань з легкої атлетики. Неодноразово захищав честь школи на районних та обласних змаганнях. Після закінчення школи навчався у Рівненському технічному коледжі та здобув спеціальність електрогазозварник. У 2009 році проходив строкову військову службу у Збройних Силах України. Після проходження строкової військової служби у 2011 році Олег одружився. Зі слів дружини «Олег був завжди коханим чоловіком, люблячим та турботливим татом, найкращим братом і сином для своїх батьків».
Олег працював в правоохоронних органах З листопада 2022 року мужньо боронив рідну Україну від російських загарбників у лавах 2 механізованого батальйону військової частини А0998.
Загинув захисник 21 травня 2023 року під час бойових дій біля населеного пункту Торецьк Донецької області.
Поховали Олега на місцевому сільському кладовищі в урочищі «Вороновка» зі всіма військовими почестями.

Публікації про Гаврилюка О.

“Важко знайти такі слова, які б змогли зменшити душевну біль рідним, близьким, друзям та побратимам. Висловлюємо найщиріші співчуття з приводу непоправної втрати. Поділяємо горе, сумуємо разом, підтримуємо вас у годину скорботи.Нехай пам’ять про захисника України Олега Гаврилюка вічно зберігатиметься у наших серцях”, – йдеться на сайті Березнівської міської ради

Березнівщина віддала останню шану полеглому воїну  Олегу Гаврилюку

Нема сина, нема…Забрала клята війна


Не встигла Березнівська громада оговтатись від втрати захисника України із Зірного, як через день повідомили про прибуття траурного кортежу із тілом іншого. 24 травня Олег ГАВРИЛЮК назавжди повернувся в рідне село Городище, де з глибокою шаною зустрічали українського воїна.
«Ти подивись скільки людей пройшло провести тебе в останню дорогу,соколе наш! Як жити без тебе? Який день телефон мовчить голоска не чути! Я ж досі чекаю…», голосила згорьована матір над домовиною любого сина. Вона майже тиждень чекала звісточки від свого Олега, та отримала найстрашнішу вість. Нема сина, нема… Забрала клята війна. Разом з нею плаче повен двір людей. Попрощатись з Олегом Гаврилюком прийшли рідні близькі, друзі, односельчани, однокласники, усі, хто його знав, любив, поважав. Він був товариським хлопцем, веселим, позитивним, готовим прийти на допомогу у будь-який час, завжди боровся за справедливість. Дуже шкода, що був… Над труною, вкритою прапором України, схилились близькі люди. Героєві несуть оберемки квітів, якими потім встелять його останню земну путь.
Однокласниця Олеся згадує їх останню зустріч рік тому на похороні ще одного захисника України Василя Нисинця. Під час розмови Олег чітко дав зрозуміти, що не може знаходитись у тилу, коли гинуть наші люди. Згодом він поповнив лави Збройних Сил – з листопада 2022 року мужньо боронив рідну Україну. Старший солдат, стрілець-гранатометник 24-ї окремої механізованої бригади загинув 21 травня 2023 року під час бойових дій біля населеного пункту Торецьк Донецької області.
Під час телефонних розмов Олег обіцяв матері, що скоро повернеться додому, мріяв про затишний дім замість окопів. Та не справдилось, не збулося… Вмить обірвалося молоде життя, родина втратила турботливого сина, чоловіка, батька, брата.
Повільно рухалась похоронна процесія рідними вулицями героя до храму Першоверховних апостолів Петра і Павла ПЦУ, заупокійну службу за загиблим захисником провів його настоятель отець Олександр.
Поховали Олега Гаврилюка на місцевому кладовищі в урочищі Вороновка зі всіма військовими почестями. Поліська земля прийняла у свої обійми тіло ще одного українського захисника. Рідним вручили Державний Прапор України.
Пам’ятаймо героїв, які боролися і віддали життя за долю України і наше майбутнє. Господь відкрив перед ними двері раю, пішли вони на небо нескореними…


Яна СТАХНЮК.

Список публікацій

Стахнюк Я. Нема сина, нема…Забрала клята війна / Я. Стахнюк // Надслучанський вісник: Березнівська районна газета. – 2023. – N 22/1 черв./. – С. 2.

Знову скорботна звістка на Березнівщині // Березнівська міська рада

У Донецькій області загинув 33-річний захисник із Березнівщини // Rivne Media

На Донеччині загинув воїн із Березнівщини // Район,Рівне

Гаврилюк Олег Васильович (15.03.1990-21.05.2023)