Логащук Роман Іванович народився 27 листопада 1995 року і  постійно проживав у селі Лінчин колишнього Березнівського району Рівненської області.
Роман з 2002 по 2011 рік навчався в Лінчинській ЗОШ І-ІІ ступенів, а з 2011 по 2013 рік – у Березнівській ЗОШ №2. Юні роки Романа минули у поліському селі Лінчин.
Мріяв, що повернеться з війни, та буде жити у мирній країні разом зі своєю сім’єю, адже за три місяці до загибелі Роман одружився і очікував народження дитини, але не встиг насолодитися сімейним життям, не судилося безжальна війна забрала коханого чоловіка, який уже ніколи не візьме на руки свою ще ненароджену дитину.
Герой мав багато друзів, адже до кожного знаходив підхід, кожного міг розвеселити та підняти настрій. Захоплювався риболовлею, полюванням, футболом.
У грудні 2022 року став на захист України від рашистських загарбників.

Старший стрілець аеромобільного батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової
бригади загинув 11 листопада року під час ведення бойових дій в районі села Кліщіївка Бахмутського району, Донецької області.
Заупокійна служба за загиблим Романом відбулася у Свято-Введенському храмі села Лінчин. Поховали Романа на місцевому сільському кладовищі.

Публікації про Логащука Р.

“Я у будь-якому випадку повернуся!” – повторював рідним щоразу, телефонуючи з війни, повторював щиро, з усмішкою та упевненістю в голосі, що буде саме так… Але не судилося”…, – повідомляє у некролозі Березнівська міська рада.

У селі Лінчин Березнівської громади попрощалися із загиблим захисником України Романом Логащуком

17 листопада, у Березнівській громаді віддали останню шану старшому солдату аеромобільного батальйону Роману Логащуку. Від батьківської домівки у супроводі духового оркестру, почесної варти та колони прапороносців молодого Захисника проводжали усією громадою.Домовину з тілом Героя  односельчани несли до церкви на плечах.Живим коридором із квітами громада провела Романа до місця вічного спочинку.

.

Його ім’я закарбується в граніті та нашій пам’яті


На похорон загиблого 28-річного мешканця Лінчина Романа Івановича Логащука прийшли сотні односельчан, прибули жителі навколишніх сіл, міський голова
Березного Руслан Пилипчук та місцевий староста Леонід Прокопчук, військові та духовенство. Біля обійстя полеглого героя лунали журливі мелодії духового оркестру, а в оселі над його домовиною плакали, сумували від непоправної втрати згорьовані мама, сестра і брат, дружина покійного, рідні, друзі і знайомі. Адже вони проводжали в останню життєву дорогу добру, товариську, щиру і відповідальну молоду людину, яка, не вагаючись, стала на захист від російських агресорів родини, рідного села і всієї матері -України. Роман мріяв про своє мирне майбутнє. Адже влітку цього року, перебуваючи у короткостроковій відпустці на малій батьківщині, він одружився зі своєю коханою і разом з нею з нетерпінням чекав дитину – первістка.
На жаль, клята війна, наші вороги – рашисти перекреслили, навік спопелили щасливі мрії воїна-поліщука і радісні сподівання його рідних. 11 листопада ц. р. старший солдат, старший стрілець окремої 80-ї десантно-штурмової бригади Роман Логащук загинув смертю хоробрих під час бойових дій під Бахмутом.
Ще задовго до початку похоронного обряду до оселі полеглого прийшли засмучені односельчани, щоб низько вклонитися полеглому воїнові, покласти квіти шани і пам’яті на його домовину.
Розпочалася похоронна церемонія з приходом настоятеля місцевого храму УПЦ Романа Поліщука та групи священників. Вони біля труни загиблого звитяжця провели відповідну відправу. Потім похоронна процесія у супроводі оркестру вирушила вулицями Лінчина до Свято-Введенської церкви. Її очолював прапороносець, а юна дівчина несла портрет героя. Далі чоловіки несли хрест і церковні хоругви. Над траурною колоною майоріли прапори України, труну з тілом загиблого, яку несли його односельчани, супроводжувала почесна військова варта. Останню земну путь молодого патріота вдячні земляки встелили осінніми квітами.
Заупокійна служба за полеглим відбувалася у місцевому храмі, а поховали захисника з усіма військовими почестями на сільському кладовищі.
Вічна пам’ять і слава мужньому воїнові Романові Логащуку, щирі співчуття його рідним і близьким з приводу непоправної втрати. Безперечно, його ім’я буде викарбувано у граніті і назавжди залишиться у пам’яті вдячних земляків, а Господь поселить душу славного захисника України і справжнього християнина у Своє Царство Небесне.


Павло РАЧОК.

Список публікацій

Рачок П. Його ім’я закарбується в граніті та нашій пам’яті /П. Рачок // Надслучанський вісник : Березнівська районна газета. – 2023. – N 47 /23 листоп./ – С. 2.

Вже не візьме на руки свою ще ненароджену дитину: щемлива історія про захисника з Рівненщини, що загинув // Факти

Загинув воїн із Березнівщини Роман Логащук // Район. Рівне

У громаді на Рівненщині попрощаються з молодим стрільцем // Рівне вечірнє

У загиблого захисника з Березнівщини народилася донька // Горинь

Логащук Роман Іванович (27.11.1995-11.11.2023)