Василь Анатолійович Окушко народився 29 грудня 1992 року. Навчався у Головницькій ЗОШ,  пізніше у Клеванському професійно-технічному училищі, де здобув спеціальність кухаря-кондитера. За спеціальністю не працював, після навчання був на заробітках. 11 жовтня 2011 року призваний на строкову військову службу, а 9 жовтня 2012 року звільнений в запас.

У 2014 році брав участь в антитерористичній операції на сході нашої держави. 2 квітня 2019 року підписав контракт іперебував  в Луганській та Донецькій областях.  Внаслідок бойових дій отримав контузію та тимчасово був звільнений від військової служби. Цьогоріч з 1 квітня продовжив захищати Україну від загарбників.
На  початку війни  Василь  навчався  в Десні в складі першого механізованого батальйону другої механізованої роти, пізніше направлений   в окупований Чорнобиль. Пізніше в село Макарівка Київської області.

Життя Окушко Василя  обірвалося 26 вересня біля Гряниківки, що на Харківщині. Василю було 29 років.

Поховали захисника на місцевому кладовищі з військовими почестями.

Публікації про Окушко В.

7 березня 2022 року в селі Дмитрівка Бородянського району Київської області рашисти розбили 14 ОМБР ім. князя Романа Великого перший механізований батальйон другу механізовану роту. З шістдесяти наших військових залишилось чотирнадцять… Місце бою… просякнуте війною та
болем… Місце, де слова зайві…
Василь Окушко був зниклий безвісти. Він, контужений, не міг іти, а повз лісом, полями, втрачав свідомість, і повз далі… Як потім розповідав своїй сестрі: «Я навчився плавать по землі…» Згодом побачив, що стоїть трактор.
Василь доповз до нього, обперся об колесо і сів біля трактора. До трактора наближався якийсь чоловік, Василь його покликав. Цей чоловік забрав Василя до себе додому, перевдягнув, нагодував і доправив до 95 Житомирської механізованої бригади, позиції якої були неподалік. В складі цієї бригади Василь Окушко знову захищав Україну. Після поновлення себе в Володимир-Волинському, Василь Окушко в складі штурмової механізованої бригади воював на передовій в Донецькій, Луганській, Харківській області.
Його життя обірвалося 26 вересня біля Гряниківки, що на Харківщині. Воїн загинув будучи вірним військовій присязі, з честю і до кінця виконавши свій службовий обов`язок, віддавши за мир в Україні найцінніше – власне життя. Василеві було лише 29 років.
У глибокій смуті та журбі низько схиляємо голови у пам`ять про вірного сина України. Світлий спомин про мужнього захисника Василя Окушко назавжди залишиться в наших серцях.
Герої не вмирають!

У Головниці поховали  загиблого  воїна  Василя  Окушка

Нескінченний потік людей, згорьовані рідні, море живих квітів та сліз… У Головниці в останню путь 29 вересня провели захисника Батьківщини Василя ОКУШКА, який віддав своє життя у боротьбі проти російської агресії. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

Чи не усі місцеві жителі прийшли до його домівки, аби у глибокій скорботі низько схилити голови та віддати шану молодому військовому.

Чин відспівування воїна звершив благочинний ІІ-го Корецького благочиння протоієрей Микола ШЕВЧУК у Свято-Іоанно-Богословському храмі села Головниці у співслужінні духовенства.

«Сьогодні наше село зібралося у скорботі. Ми завжди будемо пам’ятати загиблого та молитися за нього. Він назавжди залишиться воїном, який захищав нашу Вітчизну, нас з вами, який любив своїх батьків. Але ми знаємо, що у Бога нема мертвих людей, у Бога всі живі. Дай, Боже, щоб це лихоліття скоріше закінчилося на нашій землі. Часто в храмі ми чуємо: «Мир вам», але тільки тепер, під час війни, ми зовсім по-іншому сприймаємо ці слова. Хай Господь з миром прийме душу нашого воїна-односельчанина, сподобить його Царства Небесного, а батькам дасть терпіння

За матеріалами  Г. Солонінко, “Вісник Кореччини”
 Список публікацій

Солонінко Г. У Головниці поховали загиблого воїна Василя Окушка [Текст] / Г. Солонінко // Вісник Кореччини. – 2022. – № 39/6 жовт./. –
С. 1, 3.
В селі Головниця Рівненського району попрощались з загиблим Героєм, учасником
російсько-української війни Василем Окушком

У Головниці на Рівненщині поховали військового, який загинув на війні з рашистами  // Рівненські новини

 На Кореччині попрощались із 29-річним захисником, який поліг на Харківщині // Rivne Media

Окушко Василь Анатолійович (29.12.1992 -26.09.2022)