Ілля Серко народився у Рівному. Навчався в місцевій школі число 22, здобув середню спеціальну освіту кухаря-кондитера, але за фахом не працював. Він обрав професію в сфері текстилю, де познайомився з майбутньою дружиною – Оленкою. Пара працювала на виробництві одягу в сусідніх кабінетах: Оленка шила, а Ілля займався друком на виробах.

“Ілля з дитинства відвідував церкву, але вирішив слідувати за Богом та стати частиною церкви згодом, на це вплинула робота на виробництві та, безпосередньо, Оленка.

У червні 2016 року Ілля та Оленка одружились, а згодом у 2020 році разом відкрили власну студію друку на одязі. Наприкінці грудня 2021 року в сім’ї з’явились довгоочікувані донечки — двійнята Єва та Рут.

Подружжя продовжувало разом працювати і виховувати діток до 6 червня 2023 року, саме в цей день Іллю мобілізували. Він ніколи не служив в армії, але не ховався, став на захист своєї країни, заради своїх найрідніших.

Та на жаль, 4 серпня 2023 року розвідник-сапер 30-річний Ілля Серко загинув поблизу села Новоселівське на Луганщині…

Прощання із Героєм відбудеться 18 серпня, о 10.00 на майдані Незалежності. Поховали його на кладовищі “Нове”…

Публікації про Серко І.

Про втрату сповістив міський голова Олександр Третяк. Більшої любові ніхто не має за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх. Наш Герой Ілля Серко — яскраве свідчення того. Адже вірний собі, своїм переконанням, вірний друзям, коханій, побратимам, країні та присязі віддав найбільшу жертву — поклав своє життя заради інших…

Розповідає пастор Віталій Міщук : .Ілля прийняв хрещення і став членом церкви «Надія», активно брав участь в її житті. Він займався молитовним служінням. Ілля найбільше асоціюється зі словом “молитва”, ревна, щира і відверта. Окрім цього, він проповідував, постійно служив в таборах для сиріт, ніколи не боявся емоцій, сліз, бо знав, що співпереживати – це не слабкість, а сила.

Ілля з дитинства відвідував церкву, але вирішив слідувати за Богом та стати частиною церкви згодом, на це вплинула робота на виробництві та, безпосередньо, Оленка.

Ілля прийняв хрещення і став членом церкви «Надія», активно брав участь в її житті. Він займався молитовним служінням. Ілля найбільше асоціюється зі словом “молитва”, ревна, щира і відверта. Окрім цього, він проповідував, постійно служив в таборах для сиріт, ніколи не боявся емоцій, сліз, бо знав, що співпереживати – це не слабкість, а сила,”

Галина Патій Світла пам’ять Герою! Співчуття родині. Біль огортає душу, коли згадуєш маленького Іллюшу, який поспішав в садочок 1 за ручку з мамою. Гордість переповнює за його мужність і відвагу.

Ivan Mulyk Дуже сумно…Втрата, яку компенсувати тут на землі нереально…

Господи, підтримай і потіш дружину та донечок, всю родину🙏

Tamara Nesterenko Війна забирає кращих з кращих.Біль,сльози ,печаль.Царство небесне ГЕРОЮ і Вічна пам’ять. Співчуття родині.

Наталия Мирная Які прекрасні життя , плани і щастя вбиває проклята війна(((( серце заходиться бачити такі сумні новини((( співчуття близьким…

У Рівному попрощались із 30-річним військовим Іллею Серком

У Рівному 18 серпня на майдані Незалежності попрощалися із 30-річним сапером-розвідником Іллею Серком.

Яким пам’ятає його з дитинства, розповіла директорка дитячого садка за номером 1. Галина Патій:

“Був дуже гарненьким, активним, веселим, хорошим хлопчиком. Дуже прикро, він тата теж втратив дуже рано, мама його ростила. Вона працювала в садочку, йшла на роботу і вела його з сестричкою з собою. Звичайно їм було дуже тяжко і ми дуже тішилися, що він виріс такий розумний і гідний своєї мами і України”.

Друг загиблого військового Костянтин Гольчук розповів, що Ілля Серко займався молитовним служінням у місцевому храмі:

“Іллю знаю вже близько шести років, можливо сім, хороший друг був. Мали багато спільного, були дитячі табори, в яких ми разом служили, багато приємних спогадів. Він в церкві відповідав за ранкову молитву, ми щосереди збиралися. І були моменти, коли приходило дві-три людини, але він був постійно вірний в тому, що робив”.


Список публікацій

Мобілізували два місяці тому: на фронті загинув розвідник-сапер Ілля Серко (ФОТО) // Varta 1

Мобілізували лише два місяці тому: на війні загинув молодий батько двійняток Ілля Серко // Радіо Трек: новини

У Рівному попрощаються з 30-річним розвідником-сапером Іллею Серком // Rivne Media

Без тата лишилися доньки-двійнятка: у Рівному попрощалися із молодим військовим (ВІДЕО) // Рівне 1

Серко Ілля (?-04.08.2023)