Народився Євген в Латвії, в місті Рига. Одразу після народження, з батьками, переїхав до України в Рівненську область місто Корець.

З 1996 по 2005 роки навчався в Гвіздівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Корецької районної ради Рівненської області. В 2008 році закінчив вище професійне училище №24 в місті Корець, де здобув професію муляра, штукатура, лицювальника-плиточника.

6 жовтня 2008 року був призваний для проходження строкової військової служби до в/ч А0284 в десантні війська, де отримав спеціальність “навідник кулемета” з військовим званням “солдат”. Після проходження служби Євген працював в охоронній галузі.

В 2011 році познайомився зі своєю майбутньою дружиною Тетяною, тоді ж вони і побралися. Згодом народилася перша донька, яку назвали Валерія, а через півтора року в них народилася Софійка. Радості родини не було меж. Сім’я проживала у м.Сарни. Для забезпечення кращого життя молодої родини, починаючи з кінця 2017 року, Євген почав їздити на заробітки до Польщі. Все так і було б і до нині, але…

Після повномасштабного вторгнення росії на територію України, Євген 25 лютого 2022 року, не вагаючись пішов добровольцем до територіальної оборони і був зарахований до лав військової частини А7072 в місті Сарни, 104-ї бригади 60-го батальйону, 3-ї роти, 3-го взводу, 3-го відділення “Поліські Вовки” на посаду “кулеметник”.

Більше року Євген стояв на захисті кордону з білорусією. 7 квітня 2023 року їхню 104-у бригаду 60-й батальйон відправили на Схід, для виконання бойового завдання. Хлопці мужньо стояли на захисті держави, йшли впевнено до Перемоги. Євген, один з небагатьох хлопців з батальйону був нагороджений шевроном їхнього батальйону, який має назву “Поліські Вовки”. Як сказав їх командир, цей шеврон потрібно заробити, чого він і домігся.

Загинув Мельников Євген 21 червня 2023 року, напередодні свого дня народження, під час виконання бойового завдання, поблизу н.п. Дружба Донецької області, разом зі своїми побратимами-земляками: Міщуком Дмитром, Пінчуком Анатолієм та Кузьмичем В’ячеславом.

У Героя залишилась мама, дружина та дві доньки.

Поховали захисника на Алеї Слави кладовище «Нове» у місті Сарни на Рівненщині.

Публікації про Мельникова Є.

Гірким болем ця страшна трагічна звістка озивається у серці кожного мешканця нашої громади. Окупанту немає прощення за кров, сльози і горе!

Сарненська міська рада висловлює щирі співчуття родинам, рідним, друзям та побратимам наших Героїв.

Схиляємо голови у скорботі та пошані перед пам’яттю Вірних Синів України.

У Євгенія залишилось двоє діток, у Анатолія — троє. Священний обов’язок громади допомогти родині виростити цих дітей гідними громадянами цієї країни. І священний обов’язок мій, як посадової особи міської ради, як командира, який майже 7 років відправляв людей на війну, подивитися в очі рідним і сказати пробачте, що не вберегли ваших рідних. І дякуємо, що виростили справжніх Героїв, патріотів України, — звернувся Олександр Сварицевич, екскомандир військової частини А0153, начальник відділу мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення Сарненської міської ради.

Світлини із сайту Сарненської центральної бібліотеки

 Платформа памяті Меморіал

Список публікацій

Четверо героїв з Сарненщини повернулись додому на щиті // Горинь

У Сарнах в останню путь провели загиблих воїнів «Поліських вовків» // Сарниnews.City

У Сарнах попрощаються із чотирма бійцями батальйону «Поліські вовки», які загинули в один день // ITV Mеdia Group

Євген Мельников // Платформа памяті Меморіал

Мельников Євген Олегович (22.06.1990 – 21.06.2023)