Руслан Баламутов народився у Рівному. Навчався у ЗОШ число 6. Вступив до сільськогосподарського технікуму на спеціальність “Будівельна справа”. По закінченню навчання працював у різних організаціях, їздив на роботу в столицю, а останнім часом працював сантехніком у компанії “Реноме”.

Надзвичайно добрий, чуйний, готовий допомогти іншим, Руслан болісно сприйняв початок війни, проте рідним про це нічого не сказав.

Та понад усе любив життя та свою сім’ю: разом із дружиною виховували двох синів — 12 і 9 років.“

Одразу після повномасштабного вторгнення пішов у військкомат. Проте звідти до нього зателефонували лише у липні.

2 квітня 2023 року близько другої години дня 40-річний старший солдат Руслан Баламутов вийшов на відеозв’язок із рідними,

Старший сержант Руслан Баламутов загинув 3 квітня 2023 року поблизу Кремінної, що на Луганщині, під час виконання бойового завдання. У нього залишилася дружина та двоє синів — дев’яти та дванадцяти років.

Прощання із Героєм відбулося 7 квітня, о 12.00 на майдані Незалежності.

Поховали Героя на кладовищі “Нове”.

Публікації про Баламутова Р.

“Руслан Баламутов – корінний рівнянин, який присвятив все життя рідному місту. Він щодня робив усе для нашої громади, дбав про родину. А коли ворог прийшов на українську землю, не вагаючись пішов добровольцем у військо, хоч і не мав жодного досвіду. Спершу служив у десантно-штурмовій бригаді, а коли здоров’я не дозволило бути поряд із побратимами, перейшов до аеророзвідки,” – розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

Розповідає дружина Людмила:

“Про військові події Руслан рідним не розповідав, обмежувався короткими фразами. Адже побував у самому пеклі, бачив, як гинуть його побратими. Тож намагався вберегти дорогих людей від цих подій.

Він називав це коротко “робота”, але в подробиці не вдавався. Служив у десантно-штурмовій бригаді. А згодом виявилося, що його здоров’я не дозволяє бути там. Проте він вирішив залишитися у війську, а саме пішов в аеророзвідку.”

 

“Ми його порівнювали з котом Леопольдом — такий він був добрий та щирий, завжди усміхався. Здавалося, що та усмішка ніколи з лиця не зійде. А ще був готовий “розбитися”, але допомогти іншим. Він не міг лишатися осторонь, не міг сидіти на місці, тому допомагав, волонтерів,” – пригадує сестра Героя Людмила.

На майдані Незалежності у Рівному 7 квітня попрощалися із 40-річним старшим сержантом Русланом Баламутовим. 

 

Рівненська міська рада

 

Спогади

“Як він пишався, що він потрапив у “десантуру”. Я сам служив у 95 бригаді і він ще мене запитував: “Гено, хочу пострибати, я все ж десант”. Я відповідав, що “без питань”, організую йому все, у мене є люди у Воронові, поїде, пострибає. Нічого, я зроблю фото, поїду і хлопці від його імені зроблять стрибок, тобто — його стрибок”, — поділився друг Руслана Геннадій.

“Понад вісім років тому я став йому кумом. Я ваше місто люблю, але привід, через який я сюди останнім часом приїжджаю, мене не радує. Руслан був мені, як рідний брат. Трудолюбивий, ніколи не підводив, завжди надійний”, — сказав товариш загиблого Сергій.

Список публікацій 

Загинув за дві години після розмови з рідними: Рівне втратило воїна на Луганщині // Радіо Трек: новини 

Герої не вмирають: у Рівному прощалися з старшим солдатом Русланом Баламутовим (ВІДЕО) // Рівне 1

У Рівному попрощалися зі старшим сержантом Русланом Баламутовим //  Суспільне новини

 

Баламутов Руслан (???-03.04.2023)