Максим Власенко народився у Рівному. Навчався в ЗОШ, число 10. Після закінчення навчання вступив до університету водного господарства, здобув освіту економіста у НУВГП, а за тим іще й юридичну освіту. Проте знайшов себе в іншій справі – вів підприємницьку діяльність, працював далекобійником.

Надзвичайно добрий, чуйний, відповідальний Максим просто не міг залишатися осторонь. Він звик робити так, аби виконати обіцянку, навіть якщо для цього потрібно було зробити неможливе. І робив це – у квітні 2023 року, щойно отримав виклик, одягнув однострій та підписав контракт із ЗСУ.

Під час служби Максим зарекомендував себе, як справжній професіонал, отримав чергове звання – лейтенант, статус учасника бойових дій. Навіть проговорював із військовим керівництвом можливість продовжити службу в армії після завершення війни. А ще мріяв про життя після нашої перемоги..Та на жаль, сталося інакше – 40-річний лейтенант Максим Власенко загинув 10 серпня 2023 року в наслідок авіаційного удару в районі населеного пункту Вільшана Харківської області.

Поховали Героя в Рівному на кладоівищі “Нове”

Публікацій про Власенко М
Розповідає дружина Героя Наталія.

«Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Максим сказав, що піде добровольцем на війну. Навіть просив, щоб я разом із ним пішла до військкомату. Там була величезна черга, але він таки дочекався. Щоправда тоді йому сказали чекати виклику. Максима дуже надихнув його товариш – ветеран АТО, який попри втрату ноги, знайшов себе і далі продовжує служити, допомагати країні.

Він говорив, що йде заради дітей – його сина від першого шлюбу Андрія та моєї доньки Марти – заради мене і кожного з нас. Навіть коли був на позиціях, коли мав можливість телефонувати, більше розпитував про нас, переживав за нас, а не за себе. Він говорив мені: «Кіцюнічка, я виживу, ми переможемо, я буду стояти до останнього, і все зроблю, я повернуся.

Він надсилав дуже щемливі голосові повідомлення. В одному з них, прислав його моїй дочці, говорив: «Марточка, уявляєш, я повернуся з війни, а коли у тебе будуть діти, в Андрія будуть діти, я розповідатиму онукам про те, як ми здобували перемогу.»

Рівне прощалося з Героєм Максимом Власенком

Рівне вклонилося у пошані перед Максимом Власенком – нашим захисником, оборонцем, воїном… Та для найрідніших він, в першу чергу, люблячий батько та коханий чоловік… година скорботи…Він мріяв, як розповідатиме майбутнім онукам про Перемогу… Натомість рідні через роки будуть говорити з ними про дідуся-Героя, який віддав свою життя, аби вони народилися у вільній Україні…Найменше, що може зробити кожен із нас, це подякувати Героям, згадати їх у своїх молитвах та бути достойними їхньої жертви…Вічна пам’ять Герою Максиму Власенко…Мужності і сили рідним пережити гірку втрату…

За матеріалами Рівненської міської ради

Він народився і жив у Рівному, навчався в університеті водного господарства. Він був одногрупником мого сина. Я пам’ятаю Максима справедливим, веселим, комунікабельним. Він завжди простягав руку допомоги своїм друзям. Це невипадково, що він віддав своє молоде життя за незалежність нашої держави. Всі ми завдячуємо йому, що він захищав своїм життям, своєю кров’ю небо над нашою державою”, — розповіла Суспільному викладачка НУВГП Тетяна

Кузнєцова.

Список пуюблікацій

У Рівному попрощались із двома військовими: Максимом Власенком і Мирославом Кур’яніком // Суспільне новини

У Рівному провели в останню путь Героя, який «мріяв, як розповідатиме майбутнім онукам про Перемогу // Радіо Трек: новини.

Лейтенант з Рівного мріяв, що розповідатиме майбутнім внукам про перемогу // Рівне вечірнє

Власенко Максим (?? -10.08.2023)