Федоров Станіслав Юхимович народився 24 березня 1977 року у селі Балашівка Березнівського району Рівненської області. У 1994 році Станіслав Федоров закінчив Балашівську середню школу.
Проходив строкову військову службу. У 2008 році закінчив відокремлений структурний підрозділ Національного аграрного університету «Боярський коледж екології і природних ресурсів» за спеціальністю «Зелене будівництво і садово-паркове господарство» і здобув кваліфікацію техніка ландшафтного дизайну. З 2010 року працював заступником директора з адміністративно-господарської роботи опорного закладу Балашівський ліцей Березнівської міської ради.

У квітні 2022 року став на захист України від рашистських загарбників. Головний сержант стрілецької роти 24-тої окремої механізованої
бригада імені короля Данила Федоров Станіслав загинув під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Нью-Йорк Донецької області 01 вересня 2023 року.


Публікації про Федорова С.

Свій останній бій головний сержант стрілецької роти прийняв 01 вересня 2023 року поблизу населеного пункту Нью-Йорк Донецької області.

Висловлюємо рідним та близьким найщиріші співчуття з приводу непоправної втрати.

Хай світла пам’ять про захисника України Станіслава Федорова назавжди залишиться у серцях рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Сумуємо та низько схиляємо голови у скорботі.

Нехай душа загиблого українського воїна знайде вічний спокій. йдеться на сторінці Березнівської міської ради

Попрощатись із ним прийшли рідні, друзі, учні та члени трудового колективу опорного закладу Балашівський ліцей, близькі, побратими, представники місцевої влади, жителі громади, всі, хто знав, любив, шанував Станіслава Федорова. В пам’яті кожного він залишився турботливим батьком та чоловіком, вірним та надійним другом, умілим господарником, патріотом рідної землі, відповідальним, чесним, працелюбним, безкорисливим, великим життєлюбом. Він був глибоко
переконаний, що його рідне село треба захищати на Сході. Поховали Станіслава Юхимовича на сільському кладовищі зі всіма військовими почестями. Під виконання Державного Гімну України та салютний залп тіло Героя віддали землі. Рідним вручили Державний Прапор України та відзнаку командира 24-тої окремої механізованої бригада імені короля Данила «Золотий лев» і нагрудний знак «Ветеран війни», якими нагородили Федорова Станіслава Юхимовича.

Дякуємо за подвиг


Станіслав ФЕДОРОВ не мав педагогічної освіти (закінчив Відокремлений структурний підрозділ Національного аграрного університету «Боярський коледж екології і природних ресурсів» за спеціальністю зелене будівництво і садово-паркове господарство), але життя його було нерозривно пов’язане зі школою, адже з 2010 року працював заступником директора з адміністративно- господарської роботи опорного закладу Балашівський ліцей.
У колективі Станіслава Федоровича поважали за господарський хист, наполегливість, доброзичливість, а він початок нового навчального року завжди вважав своїм професійним святом і радів, коли разом з педагогами одержував у ці дні букети квітів. Але ще ніколи не обдаровували його такою їх незчисленною кількістю, як цьогоріч: увесь двір Федорових утопав у морі жовтих, білих, вишневих троянд, ромашок, хризантем, гладіолусів, а люди несли їх і несли. От тільки, на превеликий жаль, усі букети, корзини були оповиті золотаво чорними стрічками і пливли у сонячній повені такі несумісні з нею та вересневими розкішними барвами траурні мелодії — першого вересня головний сержант стрілецької роти 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила Станіслав Федоров загинув під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Нью-Йорк в Донецькій області. На захист України від рашистських загарбників він став у квітні 2022 року. І от повернувся назавжди “на щиті” до рідного села, до рідної оселі, яку, був твердо переконаний, треба захищати на сході.
Попрощатися з героєм прийшли представники влади, військові, рідні, друзі, педагоги Балашівського опорного ліцею та Лінчинської, Яцьковицької, Михалинської філій, всі, хто знав і поважав полеглого. В їхній пам’яті він назавжди залишиться зразковим сім’янином, надійним другом, патріотом, великим життєлюбом.
Заупокійна служба відбулась у Балашівському храмі святого Івана Богослова. Домовину з героєм побратими несли людським живим коридором на плечах.
Поховали його з усіма військовими почестями на місцевому кладовищі. Дружині, дочкам полеглого вручили Державний Прапор України та відзнаку
командира 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила “Золотий лев” і нагрудний знак “Ветеран війни”.
Присутні в глибокій скорботі низько схилили голови перед світлою пам’яттю звитяжця, дякуючи йому за подвиг, відданість Україні. Герої не вмирають!
Надія ЯРМОЛЮК.

Список публікацій

Ярмолюк Н. Дякуємо за подвиг / Н.Ярмолюк // Надслучанський вісник :Березнівська районна газета. – 2023. – N 37 /14 верес./. – С. 2.

Загинув воїн із Березнівщини Станіслав Федоров // Район Рівне

На фронті загинув сержант з Рівненщини Станіслав Федоров // Еспресо

На Березнівщину прийшла сумна звістка // Рівне вечірнє

Федоров Станіслав Юхимович (24.03.1977-01.09.2023)