Вадим Степанюк народився у Рівному. Навчався у ЗОШ, число 2 . Після закінчення навчання здобув фах радіотехніка. У 1993 році отримав звання “Майстер спорту” з важкої атлетики.

Строкової служби Вадим Степанюк не проходив, працював будівельником. Після мобілізації воював на Донеччині,

Про події на передовій Вадим рідним не розповідав, беріг їх від усіх тих жахів, які довелося побачити. Сім’я навіть не знала, що служив Герой у штурмовій роті…

Надзвичайно добрий, турботливий Вадим гідний звання найкращий батько, переконує дочка.

Вадим Степанюк отримав поранення 26 вересня на Донеччині. Майже місяць Воїн боровся за життя у столичній лікарні. 23 жовтня 48-річний солдат Вадим Степанюк помер.

У Героя залишилося четверо дітей.

Поховали Вадима Степанюка на кладовищі «”Нове”

Публікації про Степанюк І.
Розповідає дочка Героя Ірина:

“Тато працював будівельником. Він не служив в армії, не мав такого досвіду. Але цьогоріч пролунав дзвінок із військкомату, аби прийшов перевірити документи. Тоді була медична комісія й він поїхав на війну… Це було його усвідомлене рішення. Він говорив, що не зможе бути осторонь, не зможе відсиджуватися, що повинен, як чоловік, це зробити. Тато просив нас, дітей, та дружину, аби ми підтримали його вибір.

Тата поранило 26 вересня на Донеччині. Через кілька днів ми самі почали шукати його, з’ясували, що мають перенаправити у лікарню в Київ. Отак по ниточці дізнавалися, що з ним сталося. І вже в столиці змогли бути поряд із ним.

Тато, яким можна і потрібно пишатися, це про нього. Він умів все, навіть не знаю, чи було щось таке, чого він не міг би зробити. Єдиний дорослий чоловік у нашій сім’ї – ідеальний тато, а для мого сина, після того, як стала вдовою, став і дідусем і батьком. Я найстарша з чотирьох дітей. Але він хотів іще одну дівчинку, бо завжди керувався правилом, що чужих дітей не буває. І ми були готові прийняти в сім’ю іще одну дитину, коли тато одужає.”

26 жовтня Рівне віддало останню загиблому Герою України – Вадиму Степанюку.

🇺🇦

Список публікацій 

У Рівному попрощалися із Вадимом Степанюком та Сергієм Рокашевичем // Суспільне  новини 

Їх вбила росія: У Рівному попрощалися з двома Героями // Rivne online

У Героя лишилося четверо дітей: Рівне – у скорботі // Радіо Трек: новини. 

На Рівненщині попрощалися з двома загиблими Героями – Вадимом Степанюком та Сергієм Рокашевичем // Вісті Рівненщини

Степанюк Вадим Миколайович (22.04.1975-23.10.2023)